tiistai 24. maaliskuuta 2020

Mummo ja lapsoset koronakaranteenissa


Mummo uskoo ohjeita ja pysyy poissa lapsosten luota toistaiseksi. He ovat kaikki olleet kotihoidossa koronajulistusten alusta lähtien. Koululainen poti flunssaa, eskari pikkusiskokin jäi kotosalle. Myös toisen lapsiperheen 4-vuotias on ollut kotona.

Mitä hauskaa tekemistä lapsille korona-aikana?


Puhelimessa jutellaan päivän kuulumiset.


Mummo lukee iltasadun ja näyttää kuvakirjaa WhatsAppin videopuhelun välityksessä. Virtuaalisatuun oli messengerin kuvan laatu parempi. WhatsAppin ryhmävideoon voi liittää molemmat perheet mukaan.

Mummo saa vastalahjaksi konsertin, kun lapsi tekee soittotreeniä. Lapset ovat näyttäneet piirustuksiaan ja esittäneet nukketeatteria itse juuri tekemillään sorminukeilla.


Isomman lapsen kanssa kuuntelemme tanssivideoita YouTubesta tai TicTocista. Eilen mummo  ja koululainen keksivät vuoropuhelun LPS-hahmojen välillä.


Laatuaikaa lasten kanssa

Mummo kaivoi lasten jumppavideoita Youtubesta. Perhejumppa tekee hyvää aikuisillekin.

Koska vanhemmat ovat kotona etätöissä, he ovat hoitaneet läksyt. Tarvittaessa mummeli on varautunut auttelemaan ja kannustamaan koulutehtävien teossa.

Ettei lasten elämä menisi ihan puhelimen, pelien ja telkkarin tuijotukseen ovat omat vanhemmat huolehtineet askartelut ja ulkoilut. Livenä päästään näkemään, jos uskalletaan ulkoilemaan yhdessä.

Kirjat ovat edelleen paras aarre kotoillessa 

Luetaan myös lapselle, nyt siihen on aikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti