perjantai 8. syyskuuta 2017

Kolme kirjaa kannustavaan kasvatukseen

YmpyräisetUusi suomalainen kirjasarja Ympyräiset opettaa tunnetaitoja. Kirjat auttavat lasta tunnistamaan omia vahvuuksiaan, selviämään kiukun tunteista ja toipumaan pettymyksistä sekä kannustaa yrittämään uudelleen.
Kirjat sopivat alle kouluikäisille. Tarinoiden rinnalla on valmiita keskustelukysymyksiä. Niitä on helppo soveltaa perheen omiin tilanteisiin.

Kiva Kirahvin kannustus


Pomppu Bansku saa loistoidean   ̶   tehdään yhteinen esitys! Siro Saparo lupaa esitellä tanssitaitojaan ja Räyhä Rapu paukuttaa rumpuja, mutta Pelokas Pingviini epäröi. Kuka auttaisi Pingviiniä löytämään omat erityistaitonsa?
Tunnetaidot: positiivisten sanojen voima  ̶  pelkojen voittaminen  ̶  omien vahvuuksien löytäminen, kannustavaa kehua parhaimmillaan!

Sisu Kettu ei anna periksi

Sisu Kettu löytää aarrekartan, ja koko Ympyräisten joukko haluaa lähteä mukaan aarteenmetsästykseen! Vastoinkäymisiäkin kertyy matkan varrella, mutta yhdessä ystävykset keksivät keinot päästä eteenpäin.
Tunnetaidot: toisten auttaminen  ̶  omien asioiden jakaminen  ̶  sinnikkyys


Räyhä Ravun kiukkupuuska

Räyhä Rapu on pahalla tuulella. Aamupala ei maistu, leikit eivät suju.  Räyhä Ravun äksyily pahoittaa monen kaverin mielen. Onneksi Fiksu Fantti tietää miten huonosta päivästä tehdään parempi.
Tunnetaidot: myötäeläminen  ̶  toisten tunteiden huomioiminen  ̶  anteeksipyytäminen ja –saaminen


Iloksi ja opiksi


Kirjoissa on voimakas sosiaalinen aspekti. Ongelmia ei tarvitse pähkäillä omassa mielessä. Yhteistyön merkitys korostuu.
Mummoa arvelutti kirjojen minimalistinen kuvitus ja paikoin sumeahkot värit. Räyhä-rapu voisi olla kylässä Angry Bird –maailmasta. Mummolan lasten mielestä pyöreät hahmot ovat söpöjä ja tarinatkin mielenkiintoisia.

Tekijät esiin

Ympyräiset on kehitetty yhdessä kasvatusalan ammattilaisten kanssa. Helsingin Yliopiston Playful Learning Center on toteuttanut kirjasarjan testauksen lapsiraadilla. 


Luvassa on lisää, myös pelejä ja animaatioita. 
Tähtäimessä on suuntautua kansainväliseen levitykseen. Tämä on kannatettava tavoite, julkaistaanhan Suomessa todella laadukkaita lastenkirjoja.

Julkaisija: Kustannus Mäkelä
Kirjoittaja: Anne-Maria Kuusela
Kuvittaja: Matias Teittinen

Ympyräisten nettisivustolta voit etsiä lisävinkkejä ja myös videon, miten Pomppu Bansku oppii kärsivällisyyttä.


https://ympyraiset.fi
Ympyräiset on myös Facebookissa

https://www.facebook.com/ympyraiset/?fref=ts


TOIMIVA KASVATUSOPAS 
KANNUSTAVAAN KASVATUKSEENKATJA KOSKI: KANNUSTAVA KEHU 

https://mummolukee.blogspot.com/2018/08/hyvia-kirjoja-kannustavaan-kasvatukseen.html
Vertaistukea kannustavaan kasvatukseen

https://www.facebook.com/groups/mammakaverit/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti