lauantai 8. kesäkuuta 2019

Hyviä matkaoppaita lapsiperheille


Loman kynnyksellä ehkä mietit, minne lasten kanssa matkalle. Haluatteko reissata kotimaassa vai valita kaupunkiloman vähän kauempaa.

Vaikka perinteisissä matkaoppaissa on mukana suosituksia perhelomalle, on hienoa saada opaskirjoja varta vasten lasten kanssa matkustamiseen.

Lasten matkaopas Suomeen
Lasten matkaopas Eurooppaan

Tittamari Marttinen (Avain 2019)

Kirjojen oppaana on Lenni-poika. Hän reissaa perheensä kanssa ympäri Suomea ja Eurooppaa ja harrastaa postikortteja.
Suomi-oppaan johdantoon on nostettu hienosti lähi-
matkailu. Lennin ja pikkusiskon mukana mennään  Helsingistä Ahvenanmaalle ja Lappiin saakka. Mukana ovat kaikki maakunnat pääkaupunkeineen. 

Tarkan budjetin matkailuun opas antaa hyviä vinkkejä maksuttomista elämyksistä: kirjastoja, leikkipaikkoja, luontokohteita on listattu mukaan.

Tämä kirja innostaa Mummoa ja muksuja tutustumaan kotimaassa moneen paikkaan, jossa ei ole vielä käyty. Miten olisi vaikkapa Seinäjoki? 

Eurooppa-oppaan suositukset ovat perinteisiä kaupunkikohteita: Lontoo, Pariisi, Berliini. Eteläisessä Euroopassa ja Pohjoismaissakin vieraillaan.  On museoita, rakennustietoa, kulttuuria, retkiä, ruokaa, liikuntajuttuja.Johdannossa annetaan jopa matkalaukun pakkausohjeet. Lisävinkkeinä on muutama sana paikallista kieltä ja kirjasuosituksia. Tietolaatikoissa on runsaasti verkkosivujen osoitteita tarkemman (myös ajantasaisen) informaation etsimiseen. 

Molemmissa kirjoissa on paljon faktatietoa, joka auttaa vanhempia ja lapsia löytämään mieluisat kohteet. Keskeisten menovinkkien valinta on onnistunut. Kirjojen selkeä taitto, valokuvat ja kookas teksti miellyttävät mummoa ja lapsosia. 

Yhtenä kesänä emme ehdi kovin monelle suunnalle, mutta näiden kirjojen avulla voimme haaveilla myös tulevista reissuista tai tehdä vain nojatuolimatkoja. 


Eka kerta lentokoneessa


Elsa ja Lauri matkustavat Kerttu Ruuska, Nadja Sarell (Oppi ja ilo Sanoma Pro 2015)


Tämä kiva tarina on hyvä lukea perheessä, jossa lapset valmistautuvat ensi kertaa lentomatkalle. Miten laukut pakataan, mitä tapahtuu lentokentällä, turvatarkastuksessa, portilla ja koneessa. 

Huvipuistot Housuvaaran huvipuisto: huvipuistotietoa hurjastelijoille Vuokko Hurme (Into 2018) sisältää kaiken oleellisen tiedon, mitä koskaan olet halunnut tietää huvipuistoista.
Virtaset huvipuistossa Anneli Kanto, Noora Katto (Karisto 2018) on hauska tarina Virtasen perheen päivästä huvipuistossa. Kuopuksen kohdalla kaikki ei mene ihan kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti